30 juni 2017 06:09      Opmerkingen: 0

Lectori Salutem Ad Nauseam !

Aangezien ik elke gelegenheid aangrijp, om het liefst niet met stom design en gefriemel met infantiele  technologie zoals HTML en CSS, bezig te zijn, ben ik maar wat gaan spelen met code technieken en kunstmatige intelligentie... blijkt dat ook nog eens functioneel toepasbaar ;-)

Deze 'blog' achtige nieuws berichten kunnen handig zijn bijvoorbeeld om wat gebruikershulp toegankelijk te maken. Denk verder aan tips, hoe je snel kan vinden wat je zoekt door wat ingebouwde handigheidjes bij het ingeven van de opdracht etc.. etc.. legio mogelijkheden.. zelfs voor daadwerkelijke Heemkundevereniging-content als bijvoorbeeld een bepaalde collectie wat extra aandacht verdiend, of speciaal is omdat -blablabla-..

Dit is dus direct test-case 1 voor... laten we het nieuwsartikelen noemen.. whatever.

Deel 2 is slaapverwekkend leuk als ik het technisch uitleg, maar aan de basis ligt zowaar ECHT *roffel* :

AI (Artificial Intelligence)

KI (Kunstmatige Intelligentie.. wat het direct minder 'Hollywood' laat klinken)

Mensen die moeilijk slaap kunnen vatten : schroom niet te vragen voor een technische uiteenzetting !

Test-case 2 in Jip en Janneke-taal.. naja.. poging daartoe dus maar :

Tagcloud (functionaliteit) :

"Gewicht" wordt toegekend op basis van het aantal keer dat de tag gebruikt is, gemeten over de gehele breedte van de site. De code verzamelt dit van alle tags die ooit gebruikt zijn nu razendsnel, dus er hoeft niet gecached en vernieuwd te worden, waarmee tagclouds op moment van presentatie de "live" status representeren.

Opmaak en presentatie via CSS3, kan nu op alle manieren zonder restricties.

Zie hier onder 2 voorbeeldjes (zonder echt design), waarbij het "gewicht" ten uiting komt in de grootte van het lettertype :

voorbeeld 1:

- selectie : alle tags die 8x of vaker toegekend zijn

- bijzonderheid : het daadwerkelijke aantal - op DIT moment ! - wordt meegetoond in deze variant.

voorbeeld 2 :

- selectie : alle tags die meer dan 6x zijn gebruikt, groter bereik en contrast door variatie aan te brengen in berekening van gewicht.

- bijzonderheid : teller weggelaten en groei in gewicht iets "exponentieler" rekenmodel toegekend, om contrast tussen weinig gebruikt (min 6x) en vaak (bij 100x) duidelijker te maken.

Alle tags bij beide varianten zijn vanzelfsprekend links naar de verzameling die de tag beschrijft.
vorig volgend

Deel:

Nieuws categorieën
Nog niet gewaardeerd

Nog geen berichten bij dit item.

Berichten gesloten.

Het digitale beeldarchief van de Heemkundevereniging Schin op Geul